Я - Ісус Христос: анонсована комп'ютерна гра про Христа

Я - Ісус Христос: анонсована комп'ютерна гра про Христа

Видавництво PlayWay і польський розробник SimulaM проанонсували вихід нової комп'ютерної гри з декілька дивною назвою та сюжетом. Гра називається I Am Jesus Christ (Я - Ісус Христос). Геймерів усього світу чекає... симулятор Ісуса Христа - ні більше ні менше. Дата виходу невідома, але інтернет-простір рясніє обговореннями геймерів і користувачів соцмереж. 

Здається, сучасну людину вже нічим не здивуєш, але планований видавництвом комп'ютерних ігор PlayWay симулятор Ісуса Христа не тільки дивує, а й викликає багато запитань.

Тут гравцям обіцяють, що вони можуть спробувати себе в ролі чудотворця, екзорциста, рятівника людства.

"Чи готові ви боротися з Сатаною в пустелі, виганяючи демонів і зцілюючи хворих людей? Або заспокоїти бурю в морі?" - говориться в анонсі до гри "Я - Ісус Христос".

З типовою грою про супергероїв не переплутати - сценарій гри строго слідує букві Нового Завіту. Виходить, що все в I Am Jesus Christ вирішено і заздалегідь відомо: Різдво, Хрещення Ісуса Іоанном Хрестителем, поява перших учнів, Таємна вечеря, зрада Іуди, арешт, Розп'яття на хресті, Воскресіння... Залишається питання, в чому інтрига гри.

Я - Ісус Христос: анонсована комп'ютерна гра про Христа

Чи можна програти в цій грі? Виявляється - можна. Гравцеві дається обмежений запас енергії, як в звичайному шутері. Він витрачається на вчинення чудес. Поповнюється через молитви. Що стосується чудес, нам обіцяють, що комп'ютерний Ісус зможе зробити їх більше, ніж біблійний. Такий маркетинг - на межі.

Основні плюси гри в анонсі сформульовані так: "Молитви і прокачування Святого Духа", "Реалістична битва з Сатаною", "насичення безлічі народу", "Розп'яття і воскресіння".

Реакція користувачів соціальних мереж на анонс гри досить бурхлива. Багато завзятих геймери поставилися скептично до новини. Багато з них вважають, що затія провальна, бо гра передбачувана і немає інтриги.

Деякі жарти неможливо процитувати в силу того, що вони неминуче зачеплять чиї-небудь почуття.

В цілому дискусій в соцмережах не вийшло, все переросло в чистий стьоб і тролінг. 

Фахівці вважають, що все залежить від того, релігійна людина чи ні.

"З точки зору світської людини, далекої від релігії, все одно, хто там - Христос, Будда або Мухаммед. Для нього це все великі і міфічні фігури, які, можливо, взагалі придумані. Для віруючої людини Христос - божественна, надприродна особистість, а значить, швидше за все, гра викличе у нього реакцію неприйняття", - зазначають релігієзнавці. 

Ставлення церкви до цієї новини можна передбачити. Але насправді, поки гра не потрапила на прилавки, її вихід не став резонуючою подією, ця новина цікава тільки вузькій групі геймерів і тим, хто любить колекціонувати дивні феномени сучасного світу.

Я - Ісус Христос: анонсована комп'ютерна гра про Христа

Втім священики не поспішають критикувати гру.

"Можна відразу відкинути гру і сказати, що Євангеліє - не найкраща основа для симулятора. Але краще розібратися, а для цього добре б пограти в неї. Хотілося б подивитися, які якості потрібні від гравця і наскільки вони відповідають тому, до чого нас закликає Господь", - зазначають у церкві.

Звертається увага на те, що для церкви нічого нового в ідеї симулятора життя Ісуса Христа немає. Відтворення життя Спасителя - частина християнської духовної практики. З точки зору священиків, єдине, чим гра може бути корисна, - пізнавальної стороною, тобто прищепить молодому поколінню інтерес до історії Церкви і до християнської релігії. 

Так чи інакше, відповісти на питання, наскільки це крамольна або корисна гра, можна буде тільки тоді, коли вона вийде і можна буде в неї пограти.


  Следите за нами в Telegram  



  •   30-12-2019, 10:10
  •   Gin
  •   290

ОСТАННЄ
НОВИНИ
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua
РЕКЛАМА
Armadatour Ani Lady Shop